Ponuda
Fotografije
O nama
Kontakt

Vile su u južnoslovenskoj mitologiji ženska natprirodna bića, naklonjena ljudima. Zamišljene su kao izuzetno lijepe djevojke sa krilima, odjevene u duge, prozračne haljine i naoružane strijelama. Obično zaziru od ljudi i obitavaju na planinama (nagorkinje), pokraj vode (vodarkinje) ili u oblacima (oblakinje)

Vinograd se nalazi na 400m n.v. nedaleko od Kruševa u Mostarskom vinogorju, a nudi sljedeće:

Vilinka Žilavka
Boja metalno zlatno-žuta i potpuno bistra, opojan vonj ljekovita bilja i korjenastog povrća. Istovremeno i tvrda i meka, krute strukture, a svilene teksture. Nježna mineralnost iz pozadine završava retronazalnom ugodnom gorčinom orašastih plodova. Iznimno suha, ali jednako iznimno pitka s 12,5% alkohola… ova mlada Žilavka opojno je iskustvo s već perfektno uklopljenim kiselinama. Voćna slatkoća na sredini nepca je izvrsno iznenađenje. Uz hranu postaje slasno i užitno, a ostaje ono što je najvažnije od svega – specifično. Moćno, na suptilan način, pravi ambasador podneblja Hercegovine (dnevnik vinopije).

Vilinka X-Line Blatina Barrique
Vrhunsko vino sa geografskim porijeklom. Boja ljubičasta, gotovo iskri, ukazuje da je vino mlado, arome crvenog voća (višnja, malina). Kiselina svježa, dobra, tijelo srednje teško, odlično uklopljeno sa drvetom. Vino koje obećava i može se čuvati i do nekoliko godina. Serija: 600 boca. (vino i čokolada)

Vilinka Blatina